vineri, 1 februarie 2013

Borş roşu moldovenesc

Borş roşu moldovenesc (specialitate Basarabia Sud)


Ingrediente:

250-300 g carne de porc (mai grasă sau mai slaba, după gust)
150g varză
2 cartofi mari
1 morcov mare
1 sfeclă de marime medie
sare
                                                                                    1 ceapă
                                                                                    1 frunză dafin
                                                                                    1 crenguţă cimbru uscat sau proaspăt
 Mod de preparare:

Se pune în oală 2-3 l de apă la fiert, când aproape fierbe se pune carnea tăiată cubuleţe, sau carne cu tot cu os, iese şi mai gustos. Se adaugă puţină sare, frunza de dafin şi 2-3 boabe de piper negru. Cât fierbe carnea, tăiem ceapa şi o adăugăm în oală, după care urmează cartofii tăiaţi cuburi mai mari şi varza tăiată "peştişori". Se lasă să dea în clocot şi se fierbe aprox. 5 min. În acest timp se curăţă morcovul şi sfecla roşie şi se dau prin răzătoare, punem într-o tigaie 3-4 linguri de ulei, se căleşte întâi morcovul şi apoi se adaugă la călit sfecla roşie. Când s-au călit legumele, acestea se adaugă în oală, se amestecă bine şi se lasă la fiert, la foc mic 20 min. Se adaugă crenguţa de cimbru şi o jumătate de lingură de sare (pentru că sfecla roşie şi varza sunt legume dulci). Borşul este gata când şi cartofii au prins culoarea roşie. Se serveşte fierbinte cu ardei iute şi smântână. Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu