marți, 26 februarie 2013

Ciorbă de fasole

Cea mai simplă şi mai rapidă ciorbă de fasole!

Ingrediente:

1 ceapă
2 morcovi
1 lingură de pastă de tomate sau 1 pahar passata di pomodoro (suc de roşii)
3-4 linguri de ulei
1 cutie 500g fasole albă fiartă sau 2 cutii mai mici
3 cremvuşti sau 2 cârnaţi afumaţi
Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se taie cuburi mici, iar morcovii curăţaţi se dau se rad mărunt. Într-o oală se pune la călit în 3-4 linguri de ulei ceapa, după 1 min se adaugă la călit şi morcovul. Când s-a călit morcovul (prinde o culoare mai galbenă) se adaugă cârnaţii tăiaţi rondele şi pasta sau sucul de roşii şi se călesc împreună cam 1 min. la foc mic. Între timp desfaceţi conservele de fasole, le scurgeţi de apa lor ţi le mai clatiţi odată cu apă curată, apoi adăugaţi fasolea la compoziţia din oală şi turnaţi deasupra 3-4 pahare de apă, depinde cât de consistentă vă place să fie ciorba, şi lăsaţi la fiert 20min. Ciorba e gata! Alături de un ardei iute sau un castravete murat e delicioasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu