marți, 26 februarie 2013

Salată "Vinigret"

Salată "Vinigret" din legume fierte

Ingrediente:

3 cartofi medii
2 sfecle roşii mari
4 morcovi mari
8-9 castraveţi muraţi
1 ceapă medie
1 conservă de mazăre verde
5-6 linguri de ulei
sare după gust

Mod de preparare: 

Legumele (în afară de ceapă, castraveţi şi mazăre) se spală foarte bine şi se pun la fiert într-o oală mare la foc mediu. Când au fiert toate (le încercaţi cu furculiţa să vedeţi dacă au fiert), scurgeţi apa fierbinte şi turnaţi peste apă rece, în aşa mod legumele se vor curăţa foarte uşor de coajă. După ce le-aţi curăţat le lăasaţi la răcit. Legumele reci se taie toate cubuleţe, apoi, la fel, se taie ceapa şi castraveţii muraţi; se adaugă mazărea, uleiul, sarea şi se amestecă foarte bine toată compoziţia. Se poate servi imediat sau scoasă rece de la frigider. Sănătos şi gustos, poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu