Fish fingers la cuptor cu orez dietetic cu ardei şi lămâie.
Ingrediente:200g orez
1 ardei roşu kapia
1 jumatate de lămâie
sare
2 linguri ulei de măsline
15buc fish fingers
Mod de preparare:
Întîi se pune la încins cuptorul la 220C, fish fingers se pun pe o tava în care aţi pus deja foaie pentru copt, şi se dau la cuptor pentru 10-15min. Orezul: într-o oală nu prea mare se pun 2 pahare şi jumătate de apă la fiert, când dă în clocot adăugăm puţină sare şi paharul de orez, dăm focul la mediu şi aşteptăs sa fiarbă orezul, amestecând din când în când ca să nu se lipească de oală. Spre sfârşit, cand aproape e fiert, adăugăm ardeiul roşu kapia tăiat cubuleţe mici, mai lăsăm să fiarbă încă vre-o 3 min, închidem focul şi acoperim oala cu un capac pentru 7-10 min, ca sa fim siguri că orezul e pătruns în totalitate de aburi. Înainte de a fi servit se scurge zeama de la lămâie şi se pun 2-3 linguri de ulei de măsline şi se amestecă. Fish fingers se potrivesc de minune cu orezul dulce-acrişor! poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu