marți, 26 februarie 2013

Pizza cu şuncă, ciuperci şi măsline

Pizza cu şuncă, ciuperci şi măsline


Ingrediente:

Pentru aluat
500g făină albă
25g drojdie de bere
2 linguri de ulei
sare - un vârf de linguriţă
zahăr- un vârf de linguriţă

Pentru pus pe aluat :)
sos de roşii
oregano
şuncă
ciuperci
ceapă tăiată rondele
roşii tăaiate rondele
măsline negre
mozzarella rasă sau proaspătă

Mod de preparare:

Aluat: se face un aluat simplu de pâine, drojdia se pune în jumatate de pahar cu apă caldă şi zahărulsa se dizolve. Când începe să facă bule, se toarnă peste făina amestecată cu sare şi se mestecă uşor, adăugând încă o jumătate de pahar de apă caldă. În timp ce frământaţi, mai adăugaţi făină, dar nu multă, astfel încât aluatul să fie moale. Când e gata coca, se unge deasupra cu ulei şi se pune la dospit cca 40 min, la cald, până aluatul îşi dublează volumul. Când a crescut, se ia şi se mai frământă încă odată cu puţină făină şi se împarte în două.

Se ia una din cele două bucaţi de aluat şi se întinde in tava pe o folie de aluminiu sau pe hârtie de gătit presărată cu puţină făină. Când aţi întins bine aluatul, încercaţi să întoarceţi marginile înauntru, apoi îl ungeşi cu sos de roşii şi origano (proaspăt sau uscat). Deasupra de adaugă şunca, ciupercile, ceapa, roşiile tăiate rondele şi măslinele, şi daţi pizza la cuptor încins la 200C. Când e apoape gata, scoateţi pizza, o presuraţi cu mozzarella rasă şi o daţi înapoi la cuptor atât cât să se topească caşcavalul. Poftă mare!

Un comentariu:

  1. Asta deja e pentru profesionisti, nu ma bag :)))) aluat si chestii din astea periculoase...

    RăspundețiȘtergere