duminică, 24 martie 2013

Tort cu miere și smântână

O rețetă ușoară de tort cu miere, smântână și fructe de pădure

Ingrediente:
pentru blat
3 ouă
200 g zahăr
1 linguriță bicarbonat de sodiu
100-150 g miere
200 ml smântână (20 sau 30% grăsime)
300g făină

pentru cremă

700 ml smântână
150-200 g zahăr
1 sticluță esență de vanilie
fructe de pădure congelate
 
Mod de preparare: 

Într-un bol se amestecă cu telul ouăle, zahărul, bicarbonatul de sodiu. După ce s-a mai topit zahărul se adaugă miere și se mestecă în continuare, apoi se adaugă smântâna și ultima se adaugă făina, Se amesteca foarte bine cu telul până când se omogenizează compoziția. Aluatul se toarnă într-o tavă așternută cu hârtie de copt și se dă la cuptor la 180C, după un sfert de oră sau 20 min, când vedeți că aluatul s-a rumenit deasupra, acoperiți tava cu o folie de aluminiu și o mai lăsați la cuptor încă 15-20 min. Pandișpanul gata copt se lasă la răcit apoi se taie în două sau în trei foi. Apoi se prepară crema: se amestecă într-un bol smântâna cu zahărul și esența de vanilie. Se ia prima foaie de pandițpan și se unge cu smântână apoi se presoară cu fructele de pădure congelate, se pune deasupra a doua foaie de pandișpan și se procedează la fel, când puneți ultima foaie de pandișpan, pe aceasta se întinde bine toată crema și marginile tortului iar deasupra puteți decora cu fructele rămase. Se dă la rece pentru minim 2 ore, dar e și mai bun a doua zi pentru că smântâna este mai absorbită de blat și tortul e mai însiropat cu toate aromele. Tortul iese foarte gustos și cu umplutură de cireșe amare din dulceață și nucă zdrobită. Poftă bună la dulce! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu