luni, 4 martie 2013

Hrişcă cu carne de porc înăbuşită

Hrişcă cu carne de porc înăbuşită

Ingrediente:

1 ceapă
3-4 morcovi
1 conservă carne de porc înăbuşită
1 frunză de dafin
sare

Mod de preparare: 

Hrişca se spală în apă rece de 2-3 ori, depinde dacă e aleasă bine, şi se lasă să stea cca 10 min în apă rece şi curată. Ceapa se taie cubuleţe şi se caleşte în puţin ulei, se adaugă carnea înăbuşită şi se lasă să se mai scadă din grăsime, după care se adaugă morcovul ras mărunt şi se căleşte bine toată compoziţia. Hrşca se scurge de apă şi se adaugă în oală, se mai pun 2 pahare de apă fierbinte peste, puţină sare, după gust şi frunza de dafin. Se lasă la fiert cca 20 min la foc mediu spre mic, până când nu mai rămâne apă în oală. Se serveşte fierbinte cu o murătură lângă, poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu