joi, 7 martie 2013

Chiftele în sos de roșii

Chiftele în sos de roșii

Ingrediente:

1 ceapă
1 morcov
2 fâșii de țelină verde
200ml suc de roșii
200g carne măcinată (porc cu vită)
1 ou
1 felie de pâine albă
lapte
3 căței de usturoi
                                                                                    sare
                                                                                    piper
                                                                                    busuioc (proaspăt sau uscat)
Mod de preparare:

În carnea măcinată se pune oul, jumătate de ceapă tocată, felia de pâine înmuiată în lapte, un cățel de usturoi pisat, sare și piper după gust. Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizeză compoziția. Se fac apoi chiftelele cât marimea unei jumătăți de ou și se prăjesc pe o parte și pe alta într-o tigaie cu puțin ulei, la foc mediu. Sosul de roșii se prepară astfel: se călește cealaltă jumătate de ceapă tocată mărunt, morcovul ras mărunt și țelina, la fel, tăiată mărunt, se călesc toate aprox. 4-5min. după care se adaugă sucul de roșii și un pahar de apă, sare după gust. Sosul trebuie să fiarbă la foc mic 6-7min, după care se adaugă doi căței de usturoi pisați, se amestecă și se pun și chiftelele prăjite în sos și se mai lasă pe foc 3-4 min. La sfârșit se adaugă busuiocul proaspăt tocat și chifteluțele în sos de roșii sunt gata! Se servesc cu un pireu de cartofi, paste sau cartofi natur. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu