marți, 5 martie 2013

Melci cu lămâie

Melci cu lămâie, foarte aromaţi

Ingrediente: 

500g făină albă
20g drojdie de bere
100ml lapte
1 pahar lapte acru sau iaurt
50g unt
1 lămâie
1 sticluţă esenţă de lămâie
1 ou
zahăr
                                                                                    sare

Mod de preparare:

Drojdia, untul, 4-5 picături esenţă de lămâie şi o lingură de zahăr se dizolvă în laptele călduţ şi se lasă 10-15min la cald. Apoi compiziţia se toarnă peste făina în care am pus puţină sare, şi se frământă aluatul adăugând laptele acru pe parcurs. Aluatul trebuie să fie un pic moale, mai adăugaţi făină până când nu se mai lipeşte de mâini şi il lăsaţi la dospit aprox. 1 oră la un loc cald. Când aluatul a crescut, pe masă sau pe suprafaţa de lucru se presară făină şi aluatul se mai frământă uşor, apoi se împarte în două. Fiecare jumătate se întinde cu făcăleţul până se obţine o formă ovală groasă de cca 1cm. Pe suprafaţa întinsă se presară zahăr atât cât să o acopere şi se rade coaja de la lămâie, api totul se rulează cu zahrul şi lămâia în interior. Din rulada obţinută se taie rondele de aprox 2cm şi se pun toate cu parte tăiată în sus pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Oul se bate cu o lingură de zahăr şi cu puţină esenţă de lămâie. Melcii se ung cu oul bătut şi se dau la cuptor încins la 150C aprox. 30 min, până se rumenesc. Se servesc la ceai, cafea sau chiar cu un pahar de lapte cald, poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu