Ciorbiță de pui cu legume
Ingrediente:
2 pulpe de pui dezosate
1 ceapa
2 morcovi mai mari
1 ardei dulce
2 tulpini de țelină verde
3 cartofi
cremă pentru gătit sau smântână
pătrunjel vrede sau uscat
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Într-o oală medie se pune la fiert apa, cam 1l și jumătate, și se pune la foc. Până fierbe apa, se taie cubulețe pulpele de pui (cui nu-i plac poate să pună piept de pui) și se pune la fiert în apă, apoi se curăță ceapa și se taie mărunt, se adaugă peste carne. Focul se dă mic. Următorii se curăță morcovii și se dau prin răzătoare, se adaugă; se spală tulpinile de țelină, se taie rondele și se adaugă în oală. Se curăță apoi ardeiul și cartofii și se taie cubulețe și se adaugă la compoziție. Lăsați ciorba să fiarbă la foc mic cam 20 min, apoi adăugați crema de gătit (cam 2-3 linguri, depinde cât e de grasă, sau 3 linguri de smântână bătute cu un gălbenuș de ou), zeama de lămâie și pătrunjelul. Poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu